Solved Trying to install USB PCI-E Card

  • Hi there and welcome to PC Help Forum (PCHF), a more effective way to get the Tech Support you need!
    We have Experts in all areas of Tech, including Malware Removal, Crash Fixing and BSOD's , Microsoft Windows, Computer DIY and PC Hardware, Networking, Gaming, Tablets and iPads, General and Specific Software Support and so much more.

    Why not Click Here To Sign Up and start enjoying great FREE Tech Support.

    This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up
Status
Not open for further replies.

alana

PCHF Member
PCHF Member
Jan 12, 2021
3
0
22
Trying to install a Tiergrade PCI-E card (https://www.amazon.com/gp/product/B07Z34BJYH/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1) to my MSI Z390-A Pro Motherboard (https://www.amazon.com/gp/product/B07J6Z9KJ2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s01?ie=UTF8&psc=1).

Everything fits fine, but it's still not working. I am unsure if I am connecting the power cord of the computer to the SATA power port of the card properly? Photos below show where I have everything plugged in. Please help!


Screen Shot 2021-01-12 at 3.49.37 PM.png
Screen Shot 2021-01-12 at 3.50.37 PM.png
 

alana

PCHF Member
PCHF Member
Jan 12, 2021
3
0
22
Hello

This looks like you are drawing power from the mobo?
How I have it attached in the photo, yes. Unless it's supposed to draw power from elsewhere? The instruction manual says I need "to connect the power cord of the computer to the SATA power port of the card." That's what I'm stumped on.
 

veeg

PCHF Manager
PCHF Manager
PCHF Donator
Jul 21, 2016
6,745
914
www.etsy.com
It is being suggested that the card be powered by an external power source.. So do you have a molex cable from the psu that would fit the card cables?
 

alana

PCHF Member
PCHF Member
Jan 12, 2021
3
0
22
Trying to install a Tiergrade PCI-E card (https://www.amazon.com/gp/product/B07Z34BJYH/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1) to my MSI Z390-A Pro Motherboard (https://www.amazon.com/gp/product/B07J6Z9KJ2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s01?ie=UTF8&psc=1).

Everything fits fine, but it's still not working. I am unsure if I am connecting the power cord of the computer to the SATA power port of the card properly? Photos below show where I have everything plugged in. Please help!


View attachment 7475View attachment 7476
FIGURED IT OUT! All I needed to do was plug it into the power supply (https://www.amazon.com/gp/product/B07RF237B1/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1)
 
Status
Not open for further replies.