Please help Netgear support

  • Hi there and welcome to PC Help Forum (PCHF), a more effective way to get the Tech Support you need!
    We have Experts in all areas of Tech, including Malware Removal, Crash Fixing and BSOD's , Microsoft Windows, Computer DIY and PC Hardware, Networking, Gaming, Tablets and iPads, General and Specific Software Support and so much more.

    Why not Click Here To Sign Up and start enjoying great FREE Tech Support.

    This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up
Status
Not open for further replies.

PookieNumNum

PCHF Member
PCHF Member
Jul 4, 2019
7
0
42
So I called Netgear support on my Netgear Nighthawk AC1900 WiFi USB adapter.

My issue is ever since I installed this ( Wich is working better than I could possibly imagine ) When I start Windows 7 it takes literally 2 minutes for my availible wifi networks to show. I can't even click the wifi icon for 2 minutes. Before when using a different network adapter and starting windows it would connect to wifi wintihin seconds.

Does anyone have any idea what might be the issue? Once it shows I can connect and everything is fine but it's that 2 minutes that it takes to even show the networks is crazy.
 
Last edited by a moderator:

Rustys

Escaped Mental Patient
Administrator
Support Team
Jul 22, 2016
1,918
599
127.0.0.1
pchelpforum.net
You did uninstall the previous USB adapter drivers and software prior to installing the new one and did install the new driver and software for the new one.

It may be trying to find the old one before getting to the new one. Have you tried different USB ports?

Have you tried uninstalling the current one and then reinstalling it again (software and drivers).
 

PookieNumNum

PCHF Member
PCHF Member
Jul 4, 2019
7
0
42
You did uninstall the previous USB adapter drivers and software prior to installing the new one and did install the new driver and software for the new one.

It may be trying to find the old one before getting to the new one. Have you tried different USB ports?

Have you tried uninstalling the current one and then reinstalling it again (software and drivers).

Actually I didn't uninstall the old one first O.O but my old USB wifi stick isn't showing up in the device section.
 

PookieNumNum

PCHF Member
PCHF Member
Jul 4, 2019
7
0
42
So You sent me on the right path ( thank you ) I uninstalled my old TP link via uninstall a program. I also uninstalled Nighthawk and reinstalled. My pc seems to connect to the internet much faster but I think it's the actual network and sharing center that's having trouble. I get internet connection right away but for like a minute after I can't access the sharing center and the icon even has that computer screen thing like it's not connected ( can't find connection )but it is. It's very strange but I can deal with that since my connection starts up much faster.
 

Malnutrition

Malnurished Mod
Moderator
Security Team
Jul 22, 2016
3,211
544
Some information about your machine will help things along.


Please download MINITOOLBOX and run it.

Checkmark following boxes:



Flush DNS
Reset FF proxy Settings
Reset Ie Proxy Settings
Report IE Proxy Settings
Report FF Proxy Settings
List content of Hosts
List IP configuration
List Winsock Entries
List last 10 Event Viewer log
List Installed Programs
List Users, Partitions and Memory size
List Devices (problems only)



Click Go Attach the result.

===========================

Download Scanrapide
Unzip it to your desktop.
Run as Admin
Attach the log created.

===========================
 
Status
Not open for further replies.