Solved PC doesn't work at all

  • Hi there and welcome to PC Help Forum (PCHF), a more effective way to get the Tech Support you need!
    We have Experts in all areas of Tech, including Malware Removal, Crash Fixing and BSOD's , Microsoft Windows, Computer DIY and PC Hardware, Networking, Gaming, Tablets and iPads, General and Specific Software Support and so much more.

    Why not Click Here To Sign Up and start enjoying great FREE Tech Support.

    This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up
Status
Not open for further replies.

ScraggySZ

PCHF Member
PCHF Member
Apr 12, 2019
2
1
31
Pc's components:

RAM:8 gb DDR4
CPU:i5-(can't remember)
GPU:GTX 1050 Ti
PSU: (Can't remember but it is more than enough)
Two SSDs
___________________________________
So basically, I upgraded my PC like 3 months ago and it went perfectly, but, today when I booted it, I could hover over icons and apps, but I couldn't open any of them (only some when I was in safe mode) , then windows (the process) stops working and I get the message of:"Windows does not respond, end process or cancel" and I can't do shit.
Then, after a couple of internet, I didn't find anything useful, then I turned off the mining thing in my motherboard, after seeing it didn't help, I decided to turn it back on, and here I am now, my computer boots, I can even hear the fan, but nothing shows up in my monitor and if I shut it off via the power button, it takes a second, when it would usually take 3 to 5 seconds if I was on windows (personal experience)
 

Bruce

Forum Regular
Support Team
PCHF Member
Oct 8, 2017
938
185
Yeppoon, QLD, Australia.
so you have two issues, problems with Windows when it did start and now, it not starting at all.
perhaps they are related, but let's address the 2nd issue first.

you didn't mention the make/model of motherboard, but assuming it has an integrated graphics card, remove the GTX1050 and all the memory sticks.
clean their mobo slots and their contact pins then just put back one of the memory sticks.
if the PC still won't boot, try another stick of memory or another slot.

have you connected a speaker to the mobo header pins for one or does the mobo have one onboard?
if so, do you hear any beeps during startup?
 

ScraggySZ

PCHF Member
PCHF Member
Apr 12, 2019
2
1
31
I've fixed it, in case someone has the same problem, what I did was put remove the GPU and put it back in, because it didn't turn on, and afterwards disabled all services in msconfig when the PC boots, then enabled some specific ones like steam or discord, and works well now! Thanks for your help.
 
  • Like
Reactions: vger
Status
Not open for further replies.