Solved My Windows 10 system seems infested with something odd

  • Hi there and welcome to PC Help Forum (PCHF), a more effective way to get the Tech Support you need!
    We have Experts in all areas of Tech, including Malware Removal, Crash Fixing and BSOD's , Microsoft Windows, Computer DIY and PC Hardware, Networking, Gaming, Tablets and iPads, General and Specific Software Support and so much more.

    Why not Click Here To Sign Up and start enjoying great FREE Tech Support.

    This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up
Status
Not open for further replies.

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Slight problem but I think with your help we can work around it. Upon download it was deemed a trojan and disabled, but I told Defender to allow it and next download succeeded. I unzipped it to desktop. I disabled virus protection. I ran the download as Administrator. It comes calling itself Virus SOS. But all I see is 5 blank lines looking as if they should be command buttons, but without any text. I clicked one at random and it was NOT the Search you told me about. It has really messed with my system and nothing is displaying correctly. I clicked on the 5th and final blank button and that apparently was EXIT. The pgm exited. I reran Virus SOS or ProcessClose. Uh, I am reluctant to approach this randomly. I need advice now; sorry for long delay as I was watching TV for a while.


And hopefully we can undo the harm ProcessClose did when I clicked a button at random - 'may have been the 2nd one... now everything displays in Explorer as icons only, no details or filenames. Arggh Excuse me - also context menus display truncated kinda.
 
Last edited by a moderator:

Malnutrition

Malnurished Mod
Moderator
Security Team
Jul 22, 2016
3,395
551
Reboot your machine, then run it immediately.
The search button is the third one down.
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Thank you so much, Malnutrition. But while awaiting you I experimented, clicked 3rd button and found it to be that Search, opened folder "Users" and failed to find ken&vicki. It listed Default, Default.mi (remainder truncated), Public and talk2. I thought I'd find ken&vicki within talk2 but did not. I will reboot now but be thinking about this here conundrum meanwhile.
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
HELP! Hey man, you've got to help me right the wrong that first blank command button did because now everything is truncated even more! How can I revert this. Even that explorer system within ProcessClose is truncated to like 3 or fewer characters!!! I cannot even see the words Public or Default or talk2! Arggh, I may need to do a FreshStart install now, THIS IS A DISASTER. PLEASE, Malnutrition, do you know how to revert this fiasco. I would rather live with the Start Menu problem than deal with this TOTAL FIASCO!
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Sorry for rambling... this ultra-truncation problem is affecting everything, every display, menus inside pgms, EVERYTHING!
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
The dimming out disabling of my Start menu is also back but not every single time, sporadic kinda.
 

Malnutrition

Malnurished Mod
Moderator
Security Team
Jul 22, 2016
3,395
551
  1. Press the "Windows + R" key to open a Run box.
  2. Type msconfig and click OK.
  3. On the General tab, click Selective startup.
  4. Clear the Load startup items check box.
  5. Click the Services tab.
  6. Select the Hide all Microsoft services check box (at the bottom).
  7. Click Disable all.
  8. Click the Startup tab.
  9. Click Open Task Manager.
  10. On the Startup tab, right-click each enabled startup item and select Disable.
  11. Click OK.
  12. Click Restart.
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Ok I have GOOD news, pal. Hear me out. Prior to your msconfig suggestion I had, in a panic, initiated a quick scan by W-Defender. I don't think it finished, not sure. I ran msconfig, with which I have some cursory familiarity. Everything blinked mysteriously for about 10 seconds while msconfig tried to launch. Then it seemd to launch but it was utterly unrecognizable because all was truncated to zero-to-3 characters. I clicked the X-for-close in the upper right corner. At that point the system went into reboot and those truncation problems are gone. I am relieved. Not sure what I might do/try next. This last episode has left me scared!
 

Malnutrition

Malnurished Mod
Moderator
Security Team
Jul 22, 2016
3,395
551
Just go ahead and perfome the MSConfig steps please, we can reverse that later.

Then I'd like a log from QuickDiag, making sure to use process close as suggested.
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Defender popped up and claimed that quick scan produced a result of "no threats".

The Start menu pane is coming up bright and enabled mostly, so far as I can tell for now. The Cortana and left of pgm-list items continue to be disabled as I explained earlier. I am shaky, need a breather. THANK you [email protected]
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Well I did all that stuff you spoke of in msconfig and in task mgr, but then you say click Ok and I see no such button on task mgr and then you say click Restart yet I see no such button in task mgr nor in msconfig nor within any menu of msconfig or task mgr! my usual Restart ability is disabled because of the Start Menu ills. What do you suggest plz??
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Maybe the attached partial QuickDiag log will suffice. While I earnestly appreciate all your help Malnutrition and intend to make an even larger donation than before if my problem gets solved with your help, I just can NOT cope with that filthy ProcessClose that comes up as SOS Virus. Its menu is a set of blank buttons, it truncates every single text tag everywhere on my machine; when I punch its 3rd button it comes up with a file system explorer that has all tags missing and that explorer sports 4 buttons across the top ALL of which are blank! ...though I surmised correctly that the leftmost of these is a back function (or Up?). And not only that but I explained before when a subset of text tags were still showing that I was unable to navigate to a ken&vicki folder via Default or Default.migrated or Public or talk2, so what is the stinking point!? Amusingly, the only folder with a text tag within ProcessClose explorer/search is the folder entitled "Users" but it is still quite hopeless. I wish it were otherwise! I ran QuickDiag quick scan after rebooting without doodads as you requested, but as per usual it got so far and then had an "error allocating memory", probably a memory leak which is a software programming bug. So all I can do is attach the log that had been generated to that point. But if you INSIST I pursue ProcessClose then tell me which folder to select of the 4 choices and repeat instructions please how to launch QuickDiag for that particular folder in such a manner that it will run through without snagging on memory allocation... please??
 

Attachments

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Uh you mentioned a clean boot. There is that 3rd option under msconfig: Diagnostic Start... might be worth a shot I dunno arggh.
 

Rusty Rusty

PCHF Member
PCHF Member
PCHF Donator
Jul 6, 2019
65
8
68
Despite the frustrations I continued messing with that horrible ProcessClose; I punched the 3rd button, navigated to the 4th folder under Users which would be "talk2", found my Dektop by icon appearance alone, opened that, saw my usual Desktop therein, initiated QuickDiag, punched on Quick Scan option; it seemed to run without burping out the usual mem allocation error, yet the log file is no bigger than before, 176 kb, so even though no visible crash message it seemed to run just the short-ish usual abortive elapsed time and it clearly produced the usual abortive 176kb log file so I won't both attaching it herewith cuz presumably it is nothing new. Comprende?
 
Status
Not open for further replies.