Motherboard GA P31 S3G HDD problem

  • Hi there and welcome to PC Help Forum (PCHF), a more effective way to get the Tech Support you need!
    We have Experts in all areas of Tech, including Malware Removal, Crash Fixing and BSOD's , Microsoft Windows, Computer DIY and PC Hardware, Networking, Gaming, Tablets and iPads, General and Specific Software Support and so much more.

    Why not Click Here To Sign Up and start enjoying great FREE Tech Support.

    This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up
Status
Not open for further replies.

laaskee

PCHF Member
PCHF Member
Feb 20, 2020
4
0
20
I bought used PC a few days ago and I tried to replace the old HDD with my own HDD.
So PC that I bought configuration:
Motherboard: Gigabyte GA-P31-S3G
CPU: Intel Core2Quad Q6600
RAM: Kingston 4GB DDR2
GPU: PCI-E GA-NX72G512P2
OLD HDD: Hitachi 80GB SATA (HDS728080PLA380)
Power Supply: ACBEL HBA005-ZA1GT 300

So I wanted to replace the old HDD with my HITACHI 500GB(HDS721050CLA662) because the old one have bad sectors.

So the problem is when I connect my HDD BIOS won't recognize it. And HDD is working on another PC.

I tried switching cables and nothing. Flashed BIOS and nothing.

Sometimes when I insert USB with windows I enter the installation and installation starts and then after few percents, it shut down.

I checked online and HDD is compatible with the motherboard.

Any thoughts, I don't know what to do.
 

laaskee

PCHF Member
PCHF Member
Feb 20, 2020
4
0
20
No, I don't have another one.
Just that 2 and the first one works but the second doesn't.

When I use other PC both hard drives work.
 

laaskee

PCHF Member
PCHF Member
Feb 20, 2020
4
0
20
Tried that but still nothing, on 3 SATA port it won't find the HDD and on 4th if i press del for entering the bios it won't even open bios it froze.
 

laaskee

PCHF Member
PCHF Member
Feb 20, 2020
4
0
20
I don't know about that hard works perfectly on other PC, ill try to connect with USB.
 
Status
Not open for further replies.