Bios

  • Hi there and welcome to PC Help Forum (PCHF), a more effective way to get the Tech Support you need!
    We have Experts in all areas of Tech, including Malware Removal, Crash Fixing and BSOD's , Microsoft Windows, Computer DIY and PC Hardware, Networking, Gaming, Tablets and iPads, General and Specific Software Support and so much more.

    Why not Click Here To Sign Up and start enjoying great FREE Tech Support.

    This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up
Status
Not open for further replies.

Zsombi

PCHF Member
PCHF Member
Jan 8, 2020
1
0
40
Hi! After i set the normal mhz for the ram and a bigger mhz for the cpu, my computer doesnt want to turn on. The fans are working but the pc doesnt start.
I tried to delete the battery and after 5-10 minutes put back but it doesnt help.
What is the problem? Does it have chance to the mobo or the cpu died?
(Sorry for my english)
 

Bruce

Forum Regular
Support Team
PCHF Member
Oct 8, 2017
1,221
207
Yeppoon, QLD, Australia.
my guess is you overclocked the system past its specifications.
resetting the BIOS back to defaults should fix it and removing the battery for those 10 minutes should have done that.

sending your motherboard make/model, as requested, will help verify that.
it may also have a 'reset CMOS' button hard soldering onto the motherboard or a jumper that can be moved to other pins that also clears CMOS.
 

phillpower2

You can call me Ad
Administrator
Support Team
Sep 9, 2016
5,834
595
56
Any update for us? This thread will be closed if not replied to within 48hrs.
 
Status
Not open for further replies.